Top 10 makelaars bij u in de buurt | Prijzen en beoordelingen | vertrouwen (2023)

Hoe werkt het

Bent u op zoek naar het juiste bedrijf voor uw opdracht? Bij Trustoo kunt u gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij de beste bedrijven in uw regio.

Top 10 makelaars bij u in de buurt | Prijzen en beoordelingen | vertrouwen (1)

De beste bedrijven bij jou in de buurt

we verlieten debeste bedrijfactief in uw regio. Filter op het juiste vakgebied en selecteer het bedrijf dat jou het meest aanspreekt.

Top 10 makelaars bij u in de buurt | Prijzen en beoordelingen | vertrouwen (2)

Beschrijf je taak

Vertel ons in een paar klikken wat u zoekt. U verstuurt de bestellingveilig, direct en gratisaan maximaal 4 geselecteerde bedrijven.

Top 10 makelaars bij u in de buurt | Prijzen en beoordelingen | vertrouwen (3)

Prijzen vergelijken

Ontvang aanbiedingen van de bedrijven die u het meest aanspreken. De meeste partijen reagerenBinnen 24 uur. Vind het beste bedrijf metde beste prijs.

Top 10 makelaars bij u in de buurt | Prijzen en beoordelingen | vertrouwen (4)

Voer de opdracht uit

Kies het beste bedrijf voor uw job. Tevreden? schrijfteen beoordelingzodat we ook bezoekers na u het beste advies kunnen geven.

Veel Gestelde Vragen

Hoe kies ik een betrouwbare makelaar?

Vind een betrouwbare en betaalbare makelaar op basis van:

• Specialiteit, zoals

huis verkopen in nederlandvon

aankoop huis.
• Ervaring: Jarenlange professionele ervaring in de vastgoedsector.
• Recensies: We hebben alle beoordelingen verzameld die van makelaars te vinden zijn.
• Vergelijk prijzen: vergelijk eenvoudig aanbiedingen

betrouwbare makelaars in Nederland.
VERGELIJK VASTGOEDDEALERS UIT NEDERLAND HIER!

Lees verder...

De beste hardloper van Nederland?

We hebben alle informatie die je kunt vinden over makelaars voor je op een rij gezet. Zo kiest u eenvoudig het beste makelaarskantoor voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn duizenden makelaarskantoren in Nederland, elk met hun eigen kenmerken. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen wie de beste is:

-Welke specialisatie; Kopen? Huur? Zakelijke accommodatie? Sturen?
-Wat is je achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
Heb je recensies? Hoeveel en waar? Wat gezegd is
- Is er veel informatie over haar bekend? Website, KvK, foto's, sociale netwerken?

Al deze informatie hebben wij voor je verzameld en op basis hiervan berekenen wij een score voor alle makelaars in Nederland. Een score die met al deze factoren rekening houdt. En de berekening van deze score is objectief hetzelfde voor alle hardlopers.

TOP 10 BESTE MAKELAAR VAN NEDERLAND
Op basis van deze score hebben we een top 10 beste makelaars per stad gemaakt. Dit scheelt je veel zoekwerk en zoekwerk aangezien je eenvoudig de brokers kunt kiezen die jou het meest aanspreken.

Heeft u de makelaar gevonden die het beste bij u past? Vraag een offerte aan of regel een kennismakingsgesprek. We raden u aan om 3-4 makelaars te benaderen die u leuk vindt, zodat u goed kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Lees verder...

(Video) Tropico 6 Tips en trucs [Duits;meertalige ondertitels] Aflevering 2 Makelaars Toerisme Tunnels &meer

Wat kost een makelaar in Nederland?

Als u een huis of appartement wilt verkopen of kopen, kan het inhuren van een makelaar van toegevoegde waarde zijn. Hij of zij ondersteunt tijdens het verkoop- of koopproces. Een makelaar zoekt bijvoorbeeld naar een geschikte koper of verkoper en adviseert in beide trajecten. Maar wat kost een makelaar in Nederland? Dit varieert. Makelaars kunnen hun eigen tarieven bepalen. Juist om deze reden is het handig om 3 of 4 offertes aan te vragen alvorens een makelaar te kiezen.

BEMIDDELING
De meeste makelaars die u inhuurt om u te verkopen (verkoopmakelaars) werken op bemiddelingsbasis. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat u uiteindelijk betaalt. Dit heeft als voordeel dat u uw bemiddelingskosten verlaagt als uw verkoopprijs tegenvalt. Voor de makelaar is het een voordeel als hij in de onderhandelingen met de koper een zo goed mogelijk resultaat behaalt. Om deze reden praten we vaak niet over bemiddelingskosten, maar over het percentage dat makelaars hanteren. Gemiddeld ligt dit percentage rond de 1,4%.

(Video) Raakt echtpaar 'ILLEGALE' UITBOUW KWIJT aan SUPERMARKT? | Mr. Frank Visser doet uitspraak #AFL47

VASTE PRIJSOVEREENKOMSTEN
Bij het kopen van een huis of appartement zijn de kosten voor een makelaar vergelijkbaar. Uw koper zal de kosten doorgaans ook in rekening brengen op basis van bemiddelingskosten. In sommige gevallen werkt een makelaar echter niet op commissiebasis, maar op basis van vaste prijsafspraken. U betaalt dan een bedrag ineens voor een multiservicepakket. Je moet dus nadenken over de onderhandeling, maar ook over de promotie. Het voordeel van een vaste prijsafspraak is dat u vooraf altijd weet waar u aan toe bent.

Lees verder...

Wat doet een hardloper?

Als u besluit een huis of appartement te verkopen of te kopen, kunt u een makelaar in Nederland inschakelen. maar

Wat doet een aankoopmakelaar precies?Makelaars bieden u ondersteuning tijdens het aan- of verkoopproces. U bepaalt natuurlijk zelf voor welke aan- of verkoopmakelaar u kiest. Bent u op zoek naar een makelaar in Nederland om uw huis of appartement te verkopen en uw nieuwe woning te kopen? Dit kan dezelfde makelaar zijn. Let er wel op dat een makelaar niet kan optreden als tussenpersoon bij de aan- en verkoop van dezelfde woning of hetzelfde appartement.

VERKOOPBUREAU in Nederland
Een verkoopmakelaar kan u van A tot Z begeleiden bij de verkoop van uw huis of appartement. Dit kan ook een korter traject zijn als u ervoor kiest om bepaalde zaken zelf af te handelen. In de meeste gevallen begint het werk van een makelaar met een vooronderzoek. Op basis hiervan bepaalt hij de verkoopprijs. Daarnaast zal de makelaar aangeven welke regels gelden en onderhandelen met geïnteresseerde kopers. Daarnaast stellen de makelaars het koopcontract op voor de latere verkoop. Ook vertellen zij u hoe en wanneer u uw huis of appartement moet opleveren.

AANKOOPBUREAU in Nederland
Bij het kopen van een huis of appartement behartigt een koper alleen uw belangen. Net als bij de verkoopmakelaar kan de aankoopmakelaar het hele of een deel van het proces afhandelen. De meeste makelaars zullen echter controleren of de woning of het appartement aan hun eisen voldoet en of er een bouwkundige keuring nodig is. Een aankoopmakelaar informeert u ook over het biedproces en kan voor u onderhandelen.

Lees verder...

Wat kost een koper in Nederland?

Als u besluit een huis of appartement in Nederland te kopen, kunt u daarvoor een koper inschakelen. Hij of zij kan het koopproces geheel of gedeeltelijk voor u uitvoeren. Maar wat kost een aankoopmakelaar in Nederland en wat doet hij of zij daarvoor? Dit is natuurlijk afhankelijk van waarvoor u een aankoopmakelaar wilt inschakelen. Totdat het hele traject is uit handen gegeven, kunt u een makelaar een “voltooide makelaarsopdracht” geven.

(Video) Hoe kies je een makelaar?

VOLLEDIG TUSSENTIJDS
Bij een volledige bemiddelingsopdracht begint de makelaar met het zoeken naar een huis of appartement en eindigt met de eigendomsoverdracht. Tijdens de overdracht stelt de makelaar de waarde van de woning vast en doet hij onderzoek. De koper onderhandelt ook over de prijs en adviseert u bij het koopcontract. Als u eenmaal heeft besloten om te kopen, begeleidt de koper in Nederland u bij de notaris bij de eigendomsoverdracht. Naast een volledige plaatsingsopdracht kunt u ook kiezen voor een tussenvorm.

CUT OVEREENKOMST OF VASTE PRIJS
Ongeacht of u kiest voor een volledige bemiddelingsopdracht of een tussenvorm, de koper in Nederland rekent doorgaans bemiddelingskosten. Dit is een vergoeding voor de te verrichten werkzaamheden. In de meeste gevallen is de commissie een percentage van de aankoopprijs. Gemiddeld ligt dit tussen de 1% en 1,8%. U kunt ook kiezen voor een vaste prijsafspraak. In beide gevallen is het raadzaam hierover te onderhandelen. Om deze reden is het aan te raden om minimaal 3 tot 4 offertes op te vragen alvorens te beslissen over uw definitieve aankoopmakelaar.

Lees verder...

Wat kost een handelsagent in Nederland?

Een huis of appartement verkopen in Nederland bestaat niet zo. Het is een beslissing die veel planning vereist. Vaak is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een makelaar uit Nederland. Veel mensen vragen: wat kost een handelsagent in Nederland? Daar is geen duidelijk antwoord op. Waarom? Omdat de makelaar zijn eigen vergoedingen kan bepalen, en omdat de vergoeding meestal een percentage van de verkoopprijs is. Dit wordt ook wel courtage genoemd.

PERCENTAGE VAN DE VERKOOPPRIJS
Makelaarskosten bedragen doorgaans tussen de 1% en 2% van de uiteindelijke verkoopprijs. Gemiddeld ligt dit percentage rond de 1,4%. In de meeste gevallen zal uw verkoopmakelaar (grotendeels) herstellen. Naast een percentage van de winkelprijs kunt u ook kiezen voor een vaste prijsafspraak. Dan weet u altijd van tevoren waar u aan toe bent. Onder deze vaste prijsafspraak vallen activiteiten als onderhandelingen, maar ook de promotie van uw huis of appartement.

NIET AFTREKBAAR
Wat uw voorkeur ook is, het is altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende verkoopagenten. Helemaal niet, want u kunt de kosten van een handelsagent niet aftrekken van uw belastingaangifte in Nederland. Ook kunt u bij uw hypotheekverstrekker sinds 2018 niet meer geld lenen dan de waarde van de woning of het appartement. Dit betekent dat u de kosten van de handelsagent zelf moet dragen. Hetzelfde geldt voor taxatiekosten, notariskosten, hypotheekadvies en bankgaranties. Daarom is het belangrijk om de juiste beslissing te nemen en de kosten van een handelsagent goed te vergelijken.

Lees verder...

Wat kost een taxatie in Nederland?

Stel, u heeft besloten een huis of appartement te kopen en u wilt een hypotheek afsluiten. Vervolgens heeft u een taxatierapport nodig voor uw hypotheekaanvraag. Een onafhankelijke taxateur stelt de werkelijke waarde van de woning of het appartement vast. Denk aan executiewaarde, WOZ-waarde, herbouwwaarde en marktwaarde. De hypotheekverstrekker heeft dit rapport nodig als bewijs van de werkelijke waarde van de woning of het appartement. Natuurlijk zijn er kosten, maar hoeveel kost een taxatie precies?

(Video) 【English Sub】爱在星空下10 | Road to Rebirth10(贾乃亮、陈意涵、陈小纭、冉旭、梁超、彭博、傅孟柏)

VASTE PRIJS VOOR TAXATIERAPPORT
Voor het afhandelen van de financiering van uw hypotheek is een taxatierapport nodig. Daarnaast helpt het u bij het bepalen van de verkoopprijs als u besluit uw huis of appartement te verkopen. Veel makelaars rekenen een vast bedrag voor een taxatie. De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de 450 en 500 euro. Dit bedrag betaalt u altijd, ongeacht hoe hoog een huis of appartement gewaardeerd wordt. Zo weet u altijd van tevoren waar u aan toe bent.

FISCALE AFTREKBARE KOSTEN
De kosten van een taxatie bestaan ​​uit het ereloon van de taxateur, de administratiekosten, de kadastrale kosten en de gemeenschapskosten. Al deze kosten die gemaakt worden voor het opstellen van een taxatie zijn fiscaal aftrekbaar. Net als de hypotheekrenteaftrek. Dit betekent dat u ze eenmalig mag aftrekken van uw belastbaar inkomen in bijlage 1. Hierdoor betaalt u minder inkomstenbelasting. Uw hypotheekverstrekker kan u er alles over vertellen.

Lees verder...

(Video) Wacht tot je Ziet hoe de Mooiste Tweeling ter Wereld er NU Uitziet!

FAQs

Hoe weet je of een makelaar goed is? ›

Het is verstandig om te kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij NVM, VBO of Vastgoedpro. Deze brancheorganisaties stellen kwaliteits- en opleidingseisen aan hun makelaars.

Wat zijn malafide makelaars? ›

Niet alleen in Rotterdam maar ook in andere grote steden zijn malafide verhuurmakelaars actief. Ze houden criminelen uit het zicht van de overheid door de huur contant te ontvangen, geen screening uit te voeren en de huurder zich niet te laten inschrijven op het adres.

Wat is het salaris van een makelaar? ›

Het salaris in de makelaardij

wat verdient een makelaar gemiddeld? Het gemiddelde salaris van een makelaar bedraagt €3.494 per maand. Hierbij verdient een binnendienst medewerker €2275 bruto maandsalaris. Een RMT makelaar verdient daarentegen €3670 bruto maandsalaris.

Kun je twee makelaars hebben? ›

Twee makelaars, mag dat? En mag dat wel, je woning door twee makelaars tegelijkertijd laten verkopen? Ja, want je bent vrij om zo veel makelaars in te schakelen als je maar wil. Alleen wanneer je akkoord gaat om een exclusiviteitscontract te tekenen, ben je aan één makelaar verbonden.

Wat is een redelijke courtage makelaar? ›

De gemiddelde courtage van een makelaar ligt in 2022 tussen de 0,85% en 1,25% van de (ver)koopsom van een woning. Zoals je ziet is dit een ruime prijsmarge waarin makelaars opereren, want sommige partijen rekenen bijna dubbele tarieven in vergelijking met anderen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een makelaar? ›

Hier moet je op letten als je een makelaar gaat kiezen
 1. Makelaarskosten. Makelaarskosten zijn de kosten die de makelaar rekent voor het verkopen van een huis. ...
 2. Verwachte verkoopopbrengst. ...
 3. Persoonlijke reactie. ...
 4. Medewerkers. ...
 5. Afstand tot uw huis. ...
 6. Gemiddelde verkoopsnelheid. ...
 7. Branchevereniging. ...
 8. Vrijblijvend.

Kun je een makelaar aanklagen? ›

Wanneer een makelaar onrechtmatig of onzorgvuldig handelt is er een mogelijkheid hem/haar aansprakelijk te stellen. Dat geldt niet alleen voor de opdrachtgever maar ook voor een koper. Wil je als verkoper/opdrachtgever de makelaar aansprakelijk stellen, lees dan goed de bemiddelingsovereenkomst en algemene voorwaarden.

Waarom is de NVM interessant voor makelaars en klanten? ›

De NVM is een netwerk van makelaars welke voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Dit betekent dat wanneer je als verkoper een NVM-makelaar inschakelt, kwaliteit is gegarandeerd. De NVM heeft de afdeling Consumentenvoorlichting.

Kan iedereen zich makelaar noemen? ›

Makelaardij is een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen. Bij de NVM-kantoren ligt dit anders. De NVM eist dat er minimaal 1 Register Makelaar/Taxateur (RMT) in dienst is per kantoor.

Welke makelaar verdient het meest? ›

Wat is het hoogst haalbare salaris? Een zogeheten RM-makelaar of register-makelaar verdient het meest. Dit zijn erkende woningmakelaars die zich ook zelfstandig mogen vestigen als makelaar. Hun salaris begint bij 3.561 euro en kan oplopen tot 4.696 euro.

Hoeveel uur werkt een makelaar? ›

Het gemiddeld aantal werkuren die een makelaar professional per week werkt was 38,36 uur. Opvallend is dat liefst 17% van de makelaar professionals aangeeft gemiddeld meer dan 40 uur per week te werken waarvan zelf 10% gemiddeld meer dan 48 uur per week te werken.

Hoeveel verdient een makelaar netto? ›

Een zelfstandige vastgoedmakelaar zonder beroepservaring verdient netto gemiddeld zo'n € 2.504 per maand. Dit kan uitschieten tot netto € 3.000 per maand. Als zelfstandige vastgoedmakelaar met veel ervaring kan je al snel tot een gemiddelde van € 3.804 verdienen.

Kan je van je makelaar af? ›

In de meeste gevallen kun je geheel kosteloos veranderen van makelaar. Maar let op: sommige verkoopmakelaars nemen in de samenwerkingsovereenkomst kleine lettertjes op. Zo kunnen zij bijvoorbeeld intrekkingskosten in rekening brengen bij ontbinding van het contract.

Heb je altijd een makelaar nodig? ›

Of het verstandig is om een makelaar in te schakelen, hangt af van wat je zelf wil en kunt doen voor de verkoop van je woning. Je kunt je huis namelijk ook helemaal zelf verkopen: daar bespaar je een hoop geld mee. Je moet er wel rekening mee houden dat het veel tijd kost om zelf je huis te verkopen.

Waarom verkopen zonder makelaar? ›

Meer persoonlijke kennis van de woning

De hele dag complimenten over je huis ontvangen, dat gaat niet snel vervelen. Ook kopers waarderen het als de verkoper zelf de bezichtiging begeleidt. Jij kunt veel meer vertellen over jouw woning dan een makelaar en jij geeft kopers informatie uit de eerste hand.

Kun je onderhandelen over courtage? ›

Kun je onderhandelen over de courtage van de makelaar? Ja, dat kan! De hoogte van de makelaarscourtage is afhankelijk van het soort woning, de grootte van je woning en hoeveel werk een makelaar aan je woning heeft om deze te verkopen.

Kan je een makelaar vertrouwen? ›

De oververhitte woningmarkt zet ook het aanzien van makelaars onder druk. Veel mensen vertrouwen hen niet. De makelaar is de tweedehandsautoverkoper van nu: niet meer dan 15 procent van de eigenaars van een koophuis heeft 'sterk vertrouwen' in deze beroepsgroep.

Wat is een normaal courtage? ›

Een makelaar kost in Nederland gemiddeld 1,1% van de verkoopopbrengst van de woning (2022). Ofwel: het gemiddelde makelaarscourtage in Nederland is 1,1%. Ga voor het verkopen van een huis er dus vanuit dat je rond de € 5.100 kwijt bent om een woning te verkopen.

Wat moet je vragen aan een makelaar? ›

Ga je binnenkort een huis bezichtigen, dan moet je deze tien vragen sowieso stellen.
 1. “Hoelang staat het huis al te koop?” ...
 2. “Heeft de verkoper al een andere woning gevonden?” ...
 3. “Hoelang heeft de verkoper in het huis gewoond?” ...
 4. “Waarom wordt de woning verkocht?” ...
 5. “Zijn er veel andere geïnteresseerden?”

Wat mag een makelaar vragen? ›

Pas als een aspirant-huurder een huurovereenkomst gaat tekenen, mag de makelaar dus informatie over het inkomen (salarisstrook), een verhuurdersverklaring en gegevens over de burgerlijke staat opvragen. De makelaar mag echter niet vragen naar het burgerservicenummer.

Wat geef je een makelaar? ›

Maak de sleuteloverdracht nog leuker met een vogelhuisje, stoffer en blik, emmer, regenmeter of ander handig artikel voor in en om het huis. Een gereedschapsbak, multitool of rolmaat voor de echte doe-het-zelfer.

Wat zijn verborgen gebreken in een huis? ›

Verborgen gebreken zijn gebreken die je pas ontdekt na aankoop van de woning. Het moet gaan om gebreken die je zelf niet had kunnen opmerken en die de verkoper ook niet heeft gemeld. Bijvoorbeeld, als er een grote scheur in de muur zit, had je dit wel kunnen zien toen je de woning ging bezichtigen.

Hoe bewijs je een verborgen gebrek? ›

Een bouwkundige keuring helpt te bewijzen dat u goed onderzoek deed. Deed u niet genoeg onderzoek? Dan is de kans kleiner dat de verkoper de schade moet betalen bij een verborgen gebrek. Als een huis ouder is, is de kans groter dat iets kapot is.

Wat zijn voorbeelden van verborgen gebreken? ›

Voorbeelden verborgen gebreken

een rot dak; problemen met de fundering; houtworm; onzichtbare scheuren in muren of vloeren.

Wat is het verschil tussen VBO en NVM? ›

Om maar met de deur in huis te vallen: voor u als klant zit hier eigenlijk geen verschil in. Beide organisaties zijn een brancheorganisatie van makelaars waar strenge opleidingseisen zijn om jezelf hier makelaar en/of taxateur te mogen noemen.

Wat verdiend een NVM makelaar? ›

Het gemiddelde bruto maandsalaris van een makelaar-professional was in 2021 € 3.524,68. Dat is een toename van 3,8% vergeleken met 2020, toen een makelaar gemiddeld € 3.391,62 verdiende. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2021.

Wat is de NVM vragenlijst? ›

De NVM Vragenlijst is een uitgebreide vragenlijst waar veel informatie over uw te verkopen woning staat beschreven. Iedere verkoper is verplicht om uitvoerig informatie te verstekken over zijn of haar woning (de mededelingsplicht).

Kan je makelaar worden zonder diploma? ›

Kun je makelaar worden zonder diploma? Ja, tegenwoordig kan iedereen direct makelaar worden zonder diploma. Dat komt omdat, zoals de meeste beroepen in ons land, makelaar geen beschermd beroep meer is.

Hoe lang duurt de opleiding tot makelaar? ›

Bacheloropleiding Vastgoed & Makelaardij, voltijd (vier jaar).

Wat kost een opleiding tot makelaar? ›

opleidingenOnderstaand de lijst met opleidingen behorend aan jouw selectie.
OpleidingInstituutKosten
1-jarige Klassikale Dagopleiding Makelaar: Basistheorie Vastgoed + Specialisatie Wonen (KRMT) (SVM NIVO)IPD Opleidingen4800,-
opleiding Assistent Makelaar WonenNHA Thuisstudies599,-
opleiding MakelaarNHA Thuisstudies859,-
41 more rows

Wat is een goed salaris? ›

Gemiddeld salaris per leeftijd (netto)
LeeftijdGemiddeld salaris per maand (netto)Gemiddeld salaris per jaar (netto)
Tot 25 jaar1175 euro14.100 euro
25 tot 35 jaar2.516,67 euro30.200 euro
35 tot 45 jaar2.783,33 euro33.400 euro
45 tot 55 jaar3.100 euro37.200 euro
3 more rows

Wat verdiend een makelaar 2022? ›

Het gemiddelde brutosalaris van een makelaar professional in 2022 bedraagt € 3.730,50 euro. Een jaar eerder was dat € 3.524,68.

Wat is modaal inkomen 2022? ›

Het modaal inkomen is de afgelopen jaren sterk gestegen.
...
Stijging modaal inkomen.
Jaar:Modaal salaris:
2020€36.500
2021€37.000
2022€38.000
2023€40.000
8 more rows

Kan je veel geld verdienen als makelaar? ›

Als fulltime makelaar ga je gemiddeld tussen de 2.990 en 4.045 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 45,554 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Dit is gebaseerd op cijfers van de Randstad-salarischecker.

Is een makelaar zijn geld waard? ›

Hij zorgt voor een correcte waardebepaling

Ze hebben lief en leed gedeeld in hun woning, en hebben er waarschijnlijk veel geld ingestoken. Maar je moet natuurlijk het totaalplaatje bekijken.” Een vastgoedmakelaar redeneert rationeel. Hij kent de prijs, de markt en de regio, en dat laatste valt niet te onderschatten.

Wat is het verschil tussen register makelaar en makelaar? ›

Het grote verschil tussen de register makelaar en de assistent- of kandidaat makelaar is de aanwezigheid van certificeringen bij de register makelaar. een register makelaar kan door deze certificering namelijk ook optreden als taxateur. Voor het bepalen van de juiste waarde van de woning is er een taxateur nodig.

Hoeveel huizen verkoopt een makelaar gemiddeld per jaar? ›

Gemiddeld sloot een makelaarskantoor vorig jaar zo'n 70 deals, tegenover 57 het jaar ervoor. Ook het aantal taxaties groeide: gemiddeld voerden ze er 83 uit en dat zijn er negen meer dan in 2014.

Wat als je niet tevreden bent over je makelaar? ›

Dan kun je terecht bij de Geschillencommissie Makelaardij. De drie grote brancheverenigingen zijn hierbij aangesloten. Deze commissie is er voor de consument en oordeelt in geschillen over bijvoorbeeld de courtage of de kwaliteit van de dienstverlening. Dit advies is bindend.

Wat moet je opzeggen als je je huis verkoopt? ›

Als je verhuist en je wilt je contract opzeggen, dan moet je hiervoor altijd zélf de leverancier bellen. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan kun je maandelijks opzeggen. Om makkelijk een nieuwe leverancier uit te kiezen, kun je energie vergelijken.

Is makelaar aansprakelijk voor verborgen gebreken? ›

Als hij zijn opdracht niet goed uitvoert, kan de verkoper de makelaar aansprakelijk stellen op grond van wanprestatie. De koper heeft die mogelijkheid niet. Als de verkoper de koopovereenkomst niet nakomt (bijvoorbeeld omdat er sprake is van verborgen gebreken), dan moet die in principe bij de verkoper aankloppen.

Wat bespaar je als je een huis koopt zonder makelaar? ›

Eén van de grootste voordelen van een huis kopen zonder makelaar is dat het goedkoper is. U kunt 1 tot 2% van de koopsom besparen door geen gebruik te maken van een aankoopmakelaar. Nog een voordeel is dat je rechtstreeks contact hebt en invloed over de onderhandelingen.

Wat zijn de kosten bij het verkopen van een huis? ›

Afhankelijk van de manier waarop jouw woning wordt verkocht, kan de verkoop zelf kosten met zich meebrengen. In de meeste gevallen zal een vastgoedmakelaar voor zijn diensten tussen de 2% en 5% van de verkoopprijs in rekening brengen. In het geval van een openbare verkoop kan deze commissie zelfs oplopen tot 15%.

Kan ik mijn huis verkopen en er toch in blijven wonen? ›

Je hebt de mogelijkheid om de opgebouwde overwaarde uit te laten keren, het huis te verkopen en vervolgens gratis in het huis te blijven wonen. De nieuwe eigenaar van de woning wordt juridisch eigenaar en koop de grond inclusief het huis terwijl jij zelf het woonrecht behoudt.

Is een makelaar verplicht een bod door te geven aan verkoper? ›

De makelaar is namelijk verplicht om een bod wat is gedaan door te geven aan de verkopers. Dat hoor je dus goed! Ook al doe je een bod van 1 euro, de makelaar is verplicht dit door te geven aan de verkopers.

Heb je met een aankoopmakelaar meer kans? ›

Aankoopmakelaar vergroot kans op succes in alle provincies

Vier jaar geleden was dat nog 15 procent. Landelijk groeide dit percentage van 23 naar 33 procent.

Wat zijn de gemiddelde kosten koper? ›

Als je de kosten koper wilt berekenen, kun je vaak een percentage nemen van de koopsom. Dit is ongeveer 5% tot 6%. Kom je in aanmerking voor de vrijstelling van de overdrachtsbelasting, dan kun je 3% tot 4% rekenen. Deze schatting geldt voor als je een bestaand huis koopt.

Wat ben je kwijt aan een makelaar? ›

Een makelaar kost in Nederland gemiddeld 1,1% van de verkoopopbrengst van de woning (2022). Ofwel: het gemiddelde makelaarscourtage in Nederland is 1,1%. Ga voor het verkopen van een huis er dus vanuit dat je rond de € 5.100 kwijt bent om een woning te verkopen.

Hoe contract met makelaar opzeggen? ›

Stuur een aangetekende brief

Wil je de overeenkomst opzeggen, doe dat dan (tenzij de overeenkomst een andere wijze van opzeg bepaalt) via een aangetekende brief, een deurwaardersexploot of een schrijven dat de makelaar voor ontvangst ondertekent.

Hoe bedank je een makelaar? ›

We hebben je begeleiding ervaren als zeer prettig, betrokken, snel van reageren, goede adviezen en ondersteuning, heldere communicatie. Heel erg bedankt voor je werk en goede zorgen en prettige samenwerking. We gaan je zeker aanbevelen bij mogelijke kopers!

Hoe verander je van makelaar? ›

Bij veel makelaars zijn er geheel geen consequenties als u wilt stoppen of overstappen. Daarom geldt: als u overweegt om een overstap naar een andere makelaar te maken, verken dan eerst nogmaals de samenwerkingsovereenkomst die u hebt getekend bij uw huidige makelaar.

Hoeveel hou je over als je je huis verkoopt? ›

Wat u over houdt is het verkoopbedrag minus de hoogte van de hypotheek of lening die u open heeft staan. Dit wordt ook wel de overwaarde genoemd. En de overwaarde kunt u verzilveren als de woning gepasseerd is bij de notaris. Éen of twee dagen later, kunt u de overwaarde zien op de bankrekening die u heeft opgegeven.

Hoeveel belasting betaal je over de verkoop van je huis? ›

Geen belasting betalen na verkoop huis

In Nederland wordt er geen belasting geheven over de eventuele winst die u maakt met de verkoop van uw huis. Dit is iets wat overigens in andere landen van Europa wel het geval is. Zo gezien betaalt u dus geen belasting na verkoop huis.

Kun je een huis kopen zonder makelaar? ›

Het is niet verplicht om bij de aankoop van een woning een makelaar in te schakelen. U kunt gewoon zonder makelaar een woning kopen. Dit heeft voordelen, maar uiteraard ook nadelen. In Nederland kennen we twee soorten makelaars: een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar.

Videos

1. Vergroot je naamsbekendheid. 13 tips voor makelaarmarketing. Marketing tips voor makelaars
(Email Succes)
2. Lijpe - Mansory ft. Frenna (prod. Trobi & Vanno)
(TopNotch)
3. Tropico 6 DLC Review - The Llama of Wall Street (Deutsch-German, many subtitles)
(Zap zockt)
4. Huis kopen in Spanje in 2023? 10 Juridische tips van de advocaat voor een veilige Spaanse aankoop
(Juridische tips huis kopen Spanje)
5. WEBINAR: Een huis kopen in de Verenigde Staten, hoe moet ik het aanpakken?
(SecondHomeTV)
6. 4 tips hoe een vastgoedmakelaar in Spanje te selecteren
(Z-Yachting & Golf Estates)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 03/04/2023

Views: 6272

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.